Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ M.L.B. ]

12. 08. 2022. 09:06 >> 09:03

PROTEST U NEDJELJU

Mještani Kruta i Mrkojevića opet će blokirati put ka graničnom prelazu

Mještani Kruta i Mrkojevića najavljuju da će u nedjelju 14. avgusta ponovo blokirati put od Bara ka graničnom prelazu Sukobin i to u periodu od 10.30 do 11.30 sati.

Riječ je o regionalnom putu R 29, a blokada će kako najavljuju biti na raskrsnici prema Vladimiru.

Kako podsjećaju u pitanju je visoko frekventna dionica puta kojom godišnje prođe oko 500.000 vozila, a koja je, kako kažu mještani, u katastrofalnom stanju i za koju je odvojen novac u budžetu Crne Gore za raspisivanje tendera.

Ovo je četvrta blokada puta, a podsjetimo mještani Mrkojevića i Kruta započeli su sa protestima nakon što je Vlada donijela odluku da se skoro pola sredstava predviđenih budžetom za raspisivanje javnog tendera za rekonstrukciju ovog puta prebace na drugi projekat na sjeveru Crne Gore.

“Nakon posljednjeg protestnog skupa i traženja da Vlada proglasi put putem od javnog interesa i da se postupi u skladu sa članom 14 Zakona o eksproprijaciji mještani su ostali bez adekvatnog odgovora. S obzirom da nije bilo reakcije iz Vlade mještani Kruta I Mrkojevića  su odlučili da intenziviraju blokadu puta”, poručuju iz Organizacionog odbora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније