Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Љиљана Вукотић, Радио ЦГ

22. 12. 2022. 14:17 >> 14:14

MJERA LOKALNE UPRAVE

Herceg Novi: Povećanje naknada za novorođenčad

U budžetu opštine Herceg Novi u narednoj godini biće više novca za socijalnu i dječiju zaštitu. Najznačajnije uvećanje planirano je po osnovu naknada za novorođenčad, koje će umjesto sadašnjih 100 eura iznositi 400 eura. To je jedna od mjera kojima lokalna uprava želi da pomogne roditeljima, ali i da podstakne natalitet, jer je Herceg Novi grad sa negativnim prirodnim priraštajem.

 

Ekonomska situacija nije jedini, ali je značajna faktor koji utiče na planiranje porodice, pa su u planu budžeta za 2023. godinu predviđena uvećana sredstva za socijalnu i dječiju zaštitu.

"Ukupan iznos planiran je na 420.000 eura, što je za 80.000 eura vise nego u ovoj godini", saopštila je sekretarka za lokanu samoupravu Vesna Samardzić.

Negativan prirodni priraštaj u gradu koji ima sve uslove za prosperitetan i kvalitetan život, posljedica je brojnih faktora, a lokalna uprava se trudi da promoviše pronatalnu politiku.

Jedna od mjera jeste i pomoć kod medicinski potpomognute oplodnje, a za tu svrhu biće opredijeljeno 25.000 eura. U ovoj godini pomoć je dobilo pet parova, a uspješno su okončane tri trudnoće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније