Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ RTHN/M.L.B. ]

07. 06. 2023. 22:23 >> 07:03

KATIĆ NAJAVIO

Završetak radova na šetalištu u Igalu za nekoliko dana

Dinamika radova rekonstrukcije i sanacije dijela Obale Nikole Kovačevića je, na insistiranje lokalne uprave, u prethodnom periodu pojačana.

Predsjednik Opštine Stevan Katić kaže da je dionica kompletno betonirana, jedan dio je i popločan. Kada je riječ o rokovima, radovi kasne zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

„Rok za završetak ove prve dionice, prema ugovoru, bio je do 19. maja, ali bez kišnih dana. Ako uzmemo u obzir te kišne dane, rok je produžen do 7. juna, od tada možemo računati koliko je kašnjenje u samom završetku radova“, navodi on.

Za očekivati je, kako ističe, da izvođač privede kraju radove na ovoj dionici u narednih nekoliko dana.

„Da se šetalište stavi u funkciju, postavi javna rasvjeta, poploča u kompletu i da na taj način imamo ono što smo i očekivali – uređeno šetalište. Ljudi, koji dođu i vide kvalitet radova, odnosno popločavanja, svi su oduševljeni, jer ovi radovi su doprinijeli jednom novom kvalitetu turističke ponude Igala“, smatra on.

Katić je pozvao građane na strpljenje, jer uvijek se tokom realizacije kapitalnih projekata provlače primjedbe da posao mora brže da se završava.

„Ovo što sada radimo, radimo za minimum 50 godina. Ljudi vrlo brzo zaborave kako je to izgledalo, koliko je bilo rupa po šetalištu, kako su izgledali kandelaberi kroz centar Igala, od stubova od kojih su neki bili 6, neki 12 metara, drveni, betonski, neki sa metalnih stubova, drugi sa objekata… što je bila sramota za Igalo. Niko se nije sjetio da je to trebalo uraditi u nekom prethodnom periodu“, istakao je Katić.

Realizacijom ovog projekta Iglao će dobiti uređenu i popločanu pješačku komunikaciju, odvojenu fekalnu i atmosfersku kanalizaciju, a prvi put biće postavljeni i potapajući stubići, kako bi bilo ogrnaičeno kretanje vozila, koje će biti dozvoljeno samo uz specijalne dozvole.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније