Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ R.B. ]

05. 03. 2024. 19:44 >> 19:44
1
Čitaj mi:

ŠETNJA ŠUMOM

Simbol divljine i prirode: Vuk snimljen na Bjelasici

Kamere Nacionalnog parka Biogradska gora snimile su krajem februara vuka, kako u ranim jutarnim satima šeta šumom.

"On je najbolji simbol očuvane divljine i prirode. Kralj šume - njegovo veličanstvo vuk. Opasan, brz, snažan, proždrljiv, lukav, inteligentan predator, a sa druge strane izuzetno odan, vjeran, privržen i posvećen svom čoporu i porodici. Ova vrsta posljednjih godina bilježi globalni pad brojnosti jedinki", navode iz NP. 

Ističu da se u nacionalnim parkovima vuk ne viđa često. Tek ponekad, dodaju, ostavi svoj pečat u vidu otiska šape ili izmeta.

Snimak je nastao 28. februara, oko 5:30 sati.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније