Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

25. 08. 2016. 21:41 >> 21:21

USPJEŠNA SEZONA

Preko 200.000 turista posjetilo nacionalne parkove

Nacionalne parkove Crne Gore, od januara do sad, posjetilo je preko 200 hiljada turista. Najposjećeniji su Durmitor i Lovćen. Značajno veći broj gostiju je i u Nacionalnom parku Prokletije, kaže za Radio Crne Gore direktorica Nacionalnih parkova Azra Vuković.

Loši vremenski uslovi nijesu uticali na sezonu.

Kako kaže Vuković ova turistička sezona znatno je bolja od prošlogodišnje. Nedostatak su objekti, ali i smještajni kapaciteti.

Dva naša Nacionalna parka, Skadarsko jezero i Prokletije, dijelimo sa Albanijom. Zajedničke aktivnosti rezultat su dobre saradnje dvije države, u fazi je dogovor o potpisivanju sporazuma, NP i Albanske Agencije za zaštićena područja, koji će doprinjeti očuvanju resursa, jer kako kaže Vuković, ekosistem ne poznaje granice.

"Nacionalni parkovi produžili su ugovor o zakupu solane na još godinu. Značajna investicija bila je popravka sistema vodenih pumpi. Uspostavljen je i sistem fizičke zaštite, koji je spriječio nelegalne aktivnosti, koje su ugrožavale biodiverzitet. Najvažnije je uspostaviti proces proizvodnje soli", objasnila je Vuković.

Završena je prva faza izgradnje restorana u NP Durmitor, a očekuje se početak radova i druge faze nakon što se ispoštuje tenderska procedura.

U završnoj fazi je restoran u NP Biogradska Gora. Urađena su i brojna dječija igrališta, postavljene su klupe, a u planu su i drugi projekti koji će upotpuniti turističku ponudu.

Sanja Ćosović, Radio Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније