Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

15. 01. 2017. 22:34 >> 22:12

PREDAVANJE CDPR

O štetnosti duvana u Odmaralištu na Veruši

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) obišli su tokom vikenda učenike osnovnih škola iz Podgorice, Danilovgrada i naših primorskih gradova koji se nalaze na zimskom odmoru u Odmaralištu Dječjeg saveza Podgorica na Veruši.

 

Tradicionalno predstavnici CDPR-a u mjesecu januaru sa njima razgovaraju o problemima koje sa sobom donosi pušenje, koje kasnije nažalost prelazi u zavisnost i time postaje jedna od teže izlječivih bolesti zavisnosti.

“Kroz razgovor i druženje predstavnici CDPR-a i instruktori Dječjeg saveza na čelu sa upravnikom Odmarališta Ivanom Pelevićem, inače aktivistom CDPR-a, su im ukazali na sve štetnosti po zdravlje koje donosi konzumiranje duvanskih proizvoda, posebno na mlade i njihov organizam”, navodi se u saopštenju.

Učenicima koji se odmaraju i pripremaju za početak drugog polugodišta tekuće školske godine je istom prilikom podijeljen dobro poznati i uvijek korisni edukativni materijal CDPR-a “Živjeti  bez  dima“, “Sedam je koraka do zdravlja“ i “Da li znate sve štetnosti pušenja”, kao i dobro poznate naljepnice “Zabrana prodaje cigareta  licima  mlađim od 18.godina“, “Zabranjeno  pušenje” i edukativna “Zona bez dima”.

“Istovremeno nam je izuzetno drago kada posjetimo djecu na Veruši i vidimo da djecu u holu Odmarališta na glavnom mjestu za poruke pored plana boravka, dočekuju i naši posteri „Pravo na zdravo“ i „Maneken duvanske industrije“. Razgovori i druženje sa djecom i instruktorima na navedenu temu i predavanja koje stalno održava CDPR u saradnji sa Dječjim savezom Podgorica, su samo jedno u nizu predavanja koja se održavaju, a održavaćemo ih i dalje redovno po vaspitnoobrazovnim ustanovama u Podgorici i cijeloj Crnoj Gori. Sve ovo radimo u okviru edukacije djece i mlade populacije o problemima pušenja i ukazivanja na njegovu štetnost po zdravlje”, saopšteno je iz CDPR-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније