Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 12. 2017. 16:51 >> 16:20

USTAVNI SUD

Utvrđeno kršenje prava na život Softiću

Ustavni sud Crne Gore usvojio je žalbu novinara Tufika Softića i utvrdio kršenje prava na život Softića zbog propusta da se sprovede djelotvorna istraga pokušaja njegovog ubistva 2007. godine.

Softić se žalio zbog nedjelotvorne istrage za napad iz 2007.godine, kada je brutalno pretučen ispred kuće u Beranama.

"Odlukom je dosuđeno i 7.000 eura na ime pravičnog zadovoljenja", navodi se u saopštenju NVO Akcija za ljudska prava.

Ustavni sud je, navode, posebno istakao da "nadležni državni organi Crne Gore ostaju u obavezi da ulažu napor da bi se predmetni događaj do kraja istražio, a počinioci napada na podnosioca ustavne žalbe otkrili i procesuirali".

"Softića je pred Ustavnim sudom zastupao advokat Dalibor Tomović u okviru pravne pomoći koju je obezbijedila HRA zahvaljujući podršci Media Legal Defence Initiative iz Londona", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније