Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

26. 09. 2019. 08:06 >> 08:06

ŽELJEZNIČKA INFRASTRUKTURA

Rampe podignute zbog kvara, čekaju se djelovi

Rampe na pružnim prelazima Virpazar i Morača u Zeti ne rade duže od mjesec. U Željezničkoj infrastrukturi objašnjavaju da je u pitanju kvar elektronskih pločica na samom uređaju.

 

Procedura nabavke rezervnih djelova je u toku, a problem je to što su prelazi zastarjeli i više se ne proizvode.

"Moramo po posebnoj proceduri da tražimo popravku kartica, ili eventualno pokretanje proizvodnje za pojedine djelove, to zahtijeva vrijeme", rekao je Edin Hasanović iz Željezničke infrastrukture.

Postavlja se pitanje da li je isplativije zamijeniti pružni prelaz modernijim, ili prolaziti kroz dugu i komplikovanu proceduru nabavke rezervnih djelova.

"Baš zbog tih problema koje imamo sa starom opremom, idemo u proceduru zamjene sigurnosno-signalnih uređaja na pruzi Bijelo Polje-Bar. Mijenjaće se i uređaji na pružnim prelazima", najavio je Hasanović.

U slučaju kvara na pružnom prelazu u Željeznici imaju jasno propisanu proceduru saobraćanja vozova prije nailaska na prelaz.

"Otpravnik vozova ima informaciju da je prelaz neispravan, da mora da stane ispred prelaza, te da sirenom upozori vozače da nailazi voz i da ga zaustavi", pojasnio je Hasanović.

Vozači bi, bez obzira na propisanu proceduru koju mašinovođa sprovodi, trebalo da budu dodatno oprezni kad naiđu na pružni prelaz koji ne radi, ističe Hasanović.

Nada se da će novi djelovi stići za mjesec te da će prelazi Virpazar i Morača tada biti ponovo u funkciji.

Snežana Vetnić, RTCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније