Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

14. 10. 2019. 14:32 >> 14:37

INVESTICIJA OD 230.000 EURA

Otvorena nova škola u plavskom Vojnom Selu

Nova škola u Vojnom Selu u Plavu u čiju izgradnju i opremanje je uloženo oko 230.000 eura, otvorena je danas.

Škola može da primi više od 100 djece, a kako je rekao ministar prosvjete Damir Šehović, to je samo jedna u nizu uspješno završenih investicija Ministarstva prosvjete u obrazovnu infrastruktruru na teritoriji Opštine Plav.

Ministar je najavio i gradnju novog vrtića ukupne vrijednosti preko milion eura i rekonstrukciju sportske sale, za koju će biti izdvojeno 120.000 eura.

Kako je saopštio Šehović, ukupna investicija Ministarstva prosvjete u školu bila je 230.000, a od toga 185.000 eura kroz osnovni ugovor, 30.000 za uređenje terena, zaštitnu ogradu i opremanje objekta, a dio za izradu projekta i nadzor.

"Riječ je o modernom, savremenom objektu, koji je rađen sa najsavremenijim materijalima i koji je energetski efikasan", istakao je ministar.
 
On je istakao da su nedavno otvorili sportske terene u Plavu vrijedne oko 250.000 eura, a Gusinje će narednih dana i zvanično dobiti sportske terene vrijedne oko 300.000 eura, koji su rađeni sa Fondacijom "Gusinje".

Naredni korak je gradnja novog plavskog vrtića vrijednog preko milion eura, kao i rekonstrukcija sale Srednje mješovite škole "Bećo Bašić" iz Plava vrijedna oko 120.000 eura, koja je i centralna sportska sala u opštini Plav. 

"Ni osnovna škola "Petar Dedović" iz Murina neće biti zapostavljena, te planiramo rekonstrukciju dva područna odjeljenja ove škole, Velika i Ržanica, ukupne vrijednosti 70.000 eura", kazao je Šehović.
 
Ministar je dodao da je Ministarstvo prosvjete, samostalno ili u saradnji sa drugim subjektima, u posljednje dvije i po godine rekonstruisalo više od 200 obrazovnih objekata, a da je vrijednost nedavno završenih ili planiranih projekata iz obrazovanja samo u plavskoj opštini na nivou od oko dva miliona eura.
 
Predsjednik opštine Plav Mirsad Barjaktarević rekao je da ovakve investicije pokazuju da, kad se ima volje, može se načiniti ozbiljan iskorak u uslovima u kojima borave djeca, a što je pokazano i nedavno otvorenim sportskim terenima škole "Hajro Šahmanović".

"U Plavu je trenutno aktivno šest gradilišta, a ukupna vrijednost investicija na teritoriji opštine je blizu šest miliona eura".
 
Direktor škole "Hajro Šahmanović" Igor Vukanić, osvrnuo se i na istorijat škole u Vojnom selu koja je otvorena davne 1926. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније