Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

20. 01. 2020. 11:11 >> 11:09

ŠEHOVIĆ PORUČIO

Ičević dokaz da CG može imati kadar koji sada uvozi

Prvo mjesto u takmičenju iz kulinarstva u Splitu koje je osvojio učenik Škole za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić” iz Podgorice Lazar Ičević, predstavlja dokaz da je obrazovanje koje pružaju naše stručne škole kvalitetno, te da Crna Gora može imati kadar koji sada uvozi. To je poručio ministar prosvjete Damir Šehović koji je razgovarao sa nagrađenim srednjoškolcem.

„Izvanrednim rezultatima koje postižete dajete nam zadatak da se još više trudimo i stvaramo još bolje uslove u kojima ćete sticati znanja“, poručio je Šehović Ičeviću.

Čestitajući na postignutim rezltatima, tokom sastanka sa Lazarom i njegovom profesoricom i mentorkom Mirjanom Vukčević, Šehović je rekao da ovakvim primjerima ukazujemo na prave vrijednosti i usmjeravamo pažnju javnosti na one koji bi trebalo da budu uzori u društvu.

“On je rekao da je uspjeh koji je Lazar postigao dokaz da je obrazovanje koje pružaju naše srednje stručne škole kvalitetno, te da Crna Gora može imati kadar koji sada uvozi”, navodi se u saopštenju.

Ministar je kazao da se nada da će Lazar svoje znanje primjenjivati u Crnoj Gori, a postignut uspjeh ocijenio kao podsticaj i poruku mlađim generacijama - da je školovanje u skladu sa sklonostima najbolji izbor koji se u obrazovanju može napraviti.

Lazar je objasnio da je na takmičenju u Splitu u konkurenciji bilo 600 učesnika iz 29 država, a takmičilo se u deset turističkih i ugostiteljskih disciplina: hotelski menadžment, poslovanje recepcije, barsko posluživanje, posluživanje vina, pripremanjue koktela, dehatlon ili kuvarsko takmičenje iz više vještina, restoransko usluživanje, predstavljanje destinacije, poslastičarstvo i kulinarstvo.

“On istakao da je izuzetno ponosan na ostavrene rezltate u ovako jakoj konkureciji i naglasio da se u okviru takmičenja komunikacija odvijala na engleskom jeziku. Ičević je upoznao ministra i sa uspjesima iz prošle godine, poput osvojenog drugog mjesta na državnom takmičenju u Budvi, te šampionata u Sloveniji”, saopšteno je iz Ministarstva.

Profesorica Mirjana Vukčević rekla je da je zadovoljstvo raditi sa vrijednim i talentovanim učenikom poput Lazara, te da Škola pruža svu podršku i obezbjeđuje dobre uslove za učenje i rad, što je ovim rezultatima i dokazano.

Ministar je Lazaru uručio simboličan poklon, izrazivši uvjerenje da će i nakon završetka škole nastaviti da postiže vrhunske profesionalne rezltate.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније