Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 01. 2021. 15:00   >>  15:02 3

MILIČKOVIĆ I VUJAČIĆ

Traže da Ustavni sud što prije reaguje

Manjinski akcionari Elektroprivrede (EPCG) Vasilije Miličković i Božidar Vujičić prijavili su Upravi policije da će od 20. januara radnim danima od 13 do 15 sati, protestovati ispred Ustavnog suda.

Cilj je, kako navode, da Ustavni sud natjeraju da rade svoj posao postujući zakone i Ustav.

“Sudije Ustavnog suda da po hitnom postupku uzmu u razmatranje Inicijativu za ocjenu ustavnosti čl. 23 i čl.24 Zakona o energetici i takozvane Uredbe za podsticaj proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, kako bi se spriječila nesaglediva šteta koja je u toku - brutalna pljačka svih krajnjih potrošača električne energije. Onog trenutka kada sudije uzmu predmet u rad, odmah prestajemo sa apelom i dolaskom ispred Ustavnog suda”, navode Miličković i Vujičić.

Najavljuju i okupljanja ispred zgrade RTCG, jer traže emisiju na Javnom servisu koja bi se bavila tom temom.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније