Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 01. 2021. 11:42 >> 11:47
5

SD BP

"Ministarka da prihvati vakcine ili će snositi odgovornost"

Član GO Socijaldemokrata iz Bijelog Polja Ismar Ćorović pozvao je Vladu da što prije prihvati ponuđene donacije vakcina i ne stavlja na kocku živote građana, jer će u suprotnom za svaku novu žrtvu tražiti odgovornost ministarke Borovinić Bojović, navodi se u saopštenju.

“Uprkos desetomjesečnim naporima zapošljenih Doma za stare u BijelomPolju, da sačuvaju štićenike, virus „Covid-19“ je ušao u tu ustanovu I na žalost odnio četiri života. Nakon toga je Jelena Borovinić-Bojović, aktuelna ministarka zdravlja, bez imalo griže savjesti i sa puno smjelosti, odlučila da posjeti ovu ustanovu, zanemarujući činjenicu da je prije samo nekoliko dana odbila dvije vrijedne donacije vakcina koje su mogle da spriječe niz ovih nemilih događaja”, rekao je Ćorović.

Ćorović je istakao da, poštujući protokole koji nalažu da medicinsko osoblje ima prioritet prilikom vakcinisanja, nameće se pitanje – da li su žrtve iz Doma starih mogle biti zaštićene i da li će ministarka Bojović preuzeti odgovornost za dešavanja u ovoj ustanovi, zbog odbijanja donacija vakcina­ jer je ovaj nemili niz događaja mogao biti spriječen.

“Još koliko političkih poteza treba da povuče aktuelna vlast pa da prioritet budu njeni građani, a ne jeftini politički poeni i demonstriranje moći koje stanovništvo Crne Gore plaća životima”, pita Ćorović.

 On je pitao ministarku Bojović, da li je to ta “bolja, nova politika” kada se vrši selekcija i degradacija medicinskog osoblja pa radnici ovih ustanova nakon deset mjeseci borbe, odvajanja od porodica, danonoćne brige o najstarijima, ne budu nagrađeni  bonovima od 200 eura?

“Da li je njihov rad manje značajan od onog koji obavljaju ostali medicinski radnici? Da li ministarka Bojović zna kako je biti odvojen od porodice na trideset dana u najtežem periodu? Da li zna da su heroji Bijelog Polja upravo radnici “Doma za stare” u ovom gradu?”, pita on.

Iz SD-a su pozvali Vladu Crne Gore da što prije prihvati ponuđene donacije.

 “I ne stavlja na kocku živote naših građana jer ćemo u suprotnom za svaku novu žrtvu tražiti odgovornost ministarke Borovinić Bojović”, zaključuje Ćorović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније