Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 02. 2021. 11:47   >>  11:47

ANĐELA KRIVOKAPIĆ

Vratiti Nikšiću epitet obrazovnog centra

Obrazovanje je polazna osnova uspješnog i razvijenog društva, kako na državnom tako i na lokalnom nivou, ali u Opštini Nikšić ne dobija dovoljnu institucionalnu pažnju, saopštila je kandidatkinja za odbornicu sa liste Crno na bijelo – Može Nikšić Anđela Krivokapić.

Kako ističe, Nikšić, kao jedan od univerzitetskih centara Crne Gore, mora taj epitet uvrstiti u zvaničnu lokalnu politiku.

,,Prethodna gradska vlast nije radila ništa u tom pogledu. Za razliku od njih, prvo što ćemo uraditi nakon što budemo u prilici da participiramo u lokalnoj vlasti jeste inteziviranje saradnje opštine i fakultetskih jedinica Univerziteta Crne Gore na teritoriji Nikšića. Znamo da su u našem gradu smješteni Filozofski, Filološki i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje koji ne uzimaju dovoljno učešća u obrazovnom i kulturnom životu grada. Dakle, pojačaćemo spone između tih fakulteta i Opštine Nikšić”, kazala je Krivokapić.

Prema njenim riječima, u okviru budžeta izvojiće sredstva za stipendiranje studija za deficitarne kadrove bespovratnim sredstvima, ali uz obavezu da se stipendista vrati u Nikšić i radi za dobrobit građana najmanje deset godina u svojoj struci.

,,Znamo da su za kvalitetno obrazovanje potrebna i pozamašna finsijska sredstva, a mi ćemo se potruditi da opštinskim programima kontinuirano radimo na unapređenju obrazovanja u našoj opštini”.

Kako još navodi, u perspektivi bi našli i način da pomognu socijalni status prosvjetnih radnika, pomoću opštinske nagrade u obrazovanju i izgradnje stanova za prosvjetare.

„Naš ambiciozni i realni plan jeste da u roku od četiri godine našeg mandata u Nikšiću izgradimo pet novih vrtića, jer je prebukiranost u postojećim veoma izražena”, kazala je Krivokapić.

Kandidatkinja za odbornicu sa liste Crno na bijelo u Nikšiću napominje da će u njihovom mandatu lokalna vlast raditi i na unapređenju komunikacije sa međunarodnim obrazovnim centrima, i u tom smislu participirati u međunarodnim obrazovnim projektima.

„Za vrijeme našeg mandata i lokalne vlasti, Nikšić će biti jedan od vodećih obrazovnih centara u državi, sa ambicijom da zauzmemo i istaknuto mjesto u regionalnim i evropskim vodama. Naša vizija je Nikšić - grad koji se brižno odnosi prema obrazovanju. Jer Može Nikšić – crno na bijelo”, zaključila je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније