Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 06. 2021. 21:20 >> 21:19

PEŠIĆ

CG doprinosi očuvanju mira i stabilnosti u regionu

Generalni direktor Direktorata za odbrambenu politiku i planiranje general-major Rajko Pešić, sastao se danas sa izaslanikom odbrane Republike Bugarske za Crnu Goru, pukovnikom Momčilom Ivanovim.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane general Pešić se zahvalio pukovniku Ivanovu na njegovom doprinosu unaprijeđenju bilateralne saradnje u oblasti odbrane Crne Gore i Republike Bugarske, izrazivši uvjerenje da će i u narednom periodu saradnja Crne Gore i Bugarske u sektoru odbrane imati priliku za dodatno unaprijeđivanje i razvijanje, u skladu sa obavezama koje proizlaze iz članstva u NATO.

Pukovnik Ivanov je istakao važnost kontinuirane i prijateljske saradnje dvije zemlje, posebno istakavši potrebu za daljim unapređenjem saradnje u oblasti školovanja crnogorskih kadeta na bugarskim Vojnim akademijama.
Kako se navodi u saopštenju sagovornici su se osvrnuli i na pandemiju virusa COVID-19, koja trenutno predstavlja najveći izazov na globalnom nivou i istakli važnost međusobne solidarnosti i podrške kao najznačajnijeg oružja za prevazilaženje istog.

Pukovnik Ivanov se sastao i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Milutinom Đurovićem.

Pukovnik Ivanov je čestitao brigadnom generalu Đuroviću na postavljenju na dužnost načelnika Generalštaba, kao i na četvrtoj godišnjici punopravnog članstva Crne Gore u NATO savezu.

General Đurović je napravio kratak osvrt na dosadašnju saradnju Vojski dvije zemlje, a posebno je istakao potrebu za daljim unaprijeđenjem iste u oblasti školovanja crnogorskih oficira na bugarskim Vojnim akademijama. Potvrdio je posvećenost Crne Gore u očuvanju mira i stabilnosti na regionalnom i globalnom nivou, nadovezujući se na značaj učešća crnogorskih jedinica u mirovnim misijama i operacijama.

General Đurović je informisao pukovnika Ivanova o sveobuhvatnim procesima modernizacije Vojske Crne Gore, koje je Ministarstvo odbrane realizovalo u proteklom periodu, unaprijeđujući nacionalne odbrambene sposobnosti i stvarajući uslove za dalju izgradnju kapaciteta i razvoj interoperabilnosti Vojske Crne Gore.

“Obojica sagovornika su izrazila zahvalnost na ukazanoj prilici srdačnog i veoma konstruktivnog razgovora, kao i na sveobuhvatnoj razmjeni mišljenja”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније