Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 08. 2021. 19:07 >> 19:09
1

NP LOVĆEN

Požar na Bukovici, sumnja da je podmetnut

U Nacionalnom parku Lovćen danas je izbio požar na Bukovici i postoji sumnja da je podmetnut, napominju u saopštenju javnog preduzeća. Kako napominju, požaru je izbio na nepristupačnom terenu pa je kontaktirana i Vazduhoplovna jedinica Vojske Crne Gore.

Služba zaštite Nacionalnog parka i Služba zaštite i spasavanja Prijestonice Cetinje su odmah po dojavi izašle na lice mjesta, a kako ističu u saopštenju imajući u vidu da je riječ o požaru koji je izbio na nepristupačnom terenu koji je jedino moguće gasiti iz vazduha, kontaktirana je i Vazduhoplovna jedinica Vojske Crne Gore.

"Helikopter je u kontinuitetu prije podne bio angažovan na gašenju požara, zatim upućen u kanjon rijeke Tare, te ponovo angažovan poslije podne na Lovćenu", napominju u NP Lovćen.

Direktor NP Lovćen Vladimir Martinović se nada da se vatrena stihija neće proširiti prema Njegušima i prema Mauzoleju i da će, u skladu sa raspoloživim sredstvima i ljudstvom, biti spriječeno njegovo dalje širenje.

"Služba zaštite Parka i vatrogasne opštinske jedinice su konstantno na terenu i čine sve da do većih razmjera požara ne dođe. Veliku zahvalnost dugujemo Helikopterskoj eskadrili Vojske Crne Gore koja daje svoj maksimum i pokušava da svima izađe u susret, odnosno da bude tamo gdje je najpotrebnije“, kazao je Martinović.

Kako napominju u saopštenju, NP Lovćen apeluje svim korisnicima prostora ovog zaštićenog područja da se sa najvećim stepenom odgovornosti odnose prema njegovim ukupnim vrijednostima kako ne bi došlo do posljedica po ukupni živi svijet i materijalna dobra. U tom pravcu, očekuju punu saradnju i kooperativnost, prije svega, svih lokalnih zajednica sa prostora Parka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније