Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG [ M.L.B. ]

01. 10. 2021. 15:41   >>  02. 10. 2021. 18:34 23

KOPRIVICA

Napad na Dubrovnik najveći poraz CG

Trideset je godina od početka napada pripadnika Jugoslovenske narodne armije s teritorije Crne Gore na Dubrovnik, u kojem su stradale brojne osobe i pričinjena materijalna razaranja. Napad na Dubrovnik najveći je poraz Crne Gore, kazao je za Javni servis, novinar Veseljko Koprivica.

"To je najveća sramota i poraz Crne Gore i našeg čojstva i junaštva kojima se s pravom dičimo, ali često i nezasluženo. Moram da naglasim da je tada dosta jak bio i antiratni pokret, a najviše aktivista je predvodio LSCG i poruka je sa Cetinja bila je “Sa Cetinja vila kliče oprosti nam Dubrovniče”, kada su shvatili šta se sve desilo", kazao je Koprivica za TVCG.

Radan Nikolić iz Udruženja boraca ratova Crne Gore od 1990-te kaže da je Jugoslovenska narodna armija tada branila ustavni poredak zemlje.

“Ne može biti priče o agresiji na Dubrovnik, jer je JNA tada bila jedina regularna oružana sila u Jugoslaviji. JNA je branila ustavni poredak ove zemlje u skladu sa Ustavom i toga dana, nažalost, ubijeno je 26 vojnika JNA, od čega su polovina bili rezervisti iz Crne Gore”, kaže Nikolić.

Iz Centra za građansko obrazovanje naveli su da je Vrhovno državno tužilaštvo zanemarilo sve prikupljene dokaze, izbjeglo primjenu normi međunarodnog humanitarnog prava i obesmislilo sve činjenice koje su pozivale na komandnu i političku odgovornost.

 Marija Radulović, RTCG 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније