Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG

28. 11. 2021. 20:11   >>  20:11

JEVREJSKI PRAZNIK HANUKA

Edelkopf: "Kroz svjetlost Menore širimo dobrotu"

Povodom jevrejskog praznika svjetlosti Hanuke, na trgu kod Sat kule u Podgorici osvijetljena je Menora visoka pet metara. Menoru, kao simbol pobjede svjetlosti nad tamom, su osvijetlili vrhovni crnogorski rabin Ari Edelkopf i ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Ranke i Kristina Oana Popa.

Praznik traje osam dana, a osvjetljavanje Menore svakog dana tokom praznika simbol je pobjede svjetlosti nad tamom, kaže crnogorski rabin. Menora se osvjetljava u više od stotinu zemalja širom svijeta.

"Poruka Hanuke nije samo da upalite svjetlost u vašem domu, već da kroz tu svjetlost širite dobrotu van vrata vašeg doma. To je veoma važno naročito u ovom vremenu nesigurnosti i tame koja vlada svijetom. Važno je upaliti svjetlo dobrote svakog dana Hanuke. Nije dovoljno samo ono što smo upalili juče ili što palimo danas. Moramo upaliti i dodatne svijeće, kao što i u životu uvijek treba raditi dobre stvari. Svakog dana sve više", poručio je radin Edelkopf. 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније