Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ B.B. ]

03. 12. 2021. 17:55 >> 17:56

SPAJIĆ

Borba za slobodu i demokratiju nema smisla bez slobode žena

Borba za slobodu i demokratiju nema smisla bez slobode žena, poručio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja su naveli da je Spajić poručio da ta tema dugo nije bila u fokusu Crne Gore.

“Moramo mnogo da radimo kako bismo promjenili postojeće stanje. Jedan od koraka je činjenica da smo u budžetu za narednu godinu izdvojili 200 hiljada eura za licencirane pružaoce usluga za žrtve nasilja”, kazao je Spajić.

On je naveo da zadatak Vlade nije samo da pruži institucionalni okvir u borbi protiv nasilja nad ženama, već i da mijenja svijest u društvu.

On je naveo da zabrinjava činjenica da skoro polovina građana smatra da ne treba prijavljivati porodično nasilje.

“Svjestan da je Crna Gora patrijahalna država, ovim putem apelujem da prijavite nasilje ukoliko ga trpite, ukoliko ga trpi žena iz vašeg okruženja. To su naše majke, sestre, prijateljice i svima se može desiti”, rekao je Spajić.

Iz Ministarstva su naveli da je u pogledu te problematike neophodna saradnja svih nadležnih institucija i organizacija, kao i društva u cjelini.

Oni su podsjetili da je 25. novembra obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

“Ujedno od tog datuma počela je kampanja '16 dana aktivizma', kojom se obilježava borba protiv rodno zasnovanog nasilja”, rekli su iz Ministarstva.

Oni su naveli da su, u njihovoj organizaciji, sa partnerima iz Glavnog grada, Uprave policije, kao i Sigurne ženske kuće, u tržnom centru Delta City danas bili postavljeni informativni štandovi.

Kako su pojasnili to su uradili kako bi dodatno skrenuli pažnju na problem nasilja nad ženama i kako bi žrtvama poslali poruku podrške.

“Ova kampanja je poziv svim relevantnim subjektima i javnosti da se zajedno uključe u suzbijanje nasilja u porodici i nasilja nad ženama“, rekli su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније