Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ I. P. ]

08. 01. 2022. 13:49 >> 13:50
12

SDP POZIVA

Ministarstvo da zaštiti medijski prostor CG

Socijaldemokratska partija (SDP) pozdravila je odluku Agencije za elektronske medije (AEM) da, kako su kazali, zabrani huškački i uvrjedljivi sadržaj TV Hepi iz Srbije.

Iz te partije su pozvali nadležno Ministarstvo da se uključi u zaštitu medijskog prostora Crne Gore od sadržaja kojima se proizvodi mržnja i netrpeljivost.

Član predsjedništva te partije Mirko Stanić podsjetio je da je SDP u septembru podnio zahtjev AEM-u da zabrani emitovanje emisija te televizije u kojima se, kako je kazao, vrijeđaju i negiraju Crnogorci i drugi narodi, unižavaju vjerski velikodostojnici i omalovažavaju žene.

“Kulturološki, civilizacijski i medijski polusvijet koji je posredstvom pojedinih medija iz Srbije prisutan u našoj zemlji već nekoliko godina mora biti zaustavljen”, kazao je Stanić.

On je naveo da se na taj način može spriječiti, kako je kazao, dalje informativno trovanje medijskog prostora Crne Gore i širenje govora mržnje među građanima.

Prema riječima Stanića, SDP poziva AEM da nastavi sa monitoringom sličnih programskih sadržaja u drugim medijima, jer je poruka mržnje i netrpeljivosti koje su se čule na TV Hepi, kako je kazao, bilo na stotine u proteklom periodu.

“Pozivamo nadležno Ministarstvo da se uključi u zaštitu medijskog prostora Crne Gore od sadržaja kojima se proizvodi mržnja i netrpeljivost i vrijeđaju građani i javni poslenici, ili cijeli gradovi, narodi i vjerske zajednice”, kazao je Stanić.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније