Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

14. 01. 2022. 08:58 >> 09:07
3

ELEZ

Zatvaranjem bolnice u Meljinama grad će izgubiti mnogo

Direktorka bolnice Meljine Olivera Elez ističe da će Herceg Novi izgubiti mnogo ukoliko dođe do zatvaranja te bolnice, te da očekuju da nadležni nađu način da se riješe nagomilani problemi ove zdravstvene ustanove. Odluka iz resornih ministarstava se očekuje do kraja januara, a kako je kazala Elez u Jutarnjem programu TVCG, optimistični su da će se problemi sa dugovanjima koja su oko 700.000 eura riješiti.

Napominje da im je za sada najbitnije da imaju sredstva da održavaju rad dok ne dođe do odluke o statusu bolnice.

"Još u decembru smo najavili da ćemo imati velike probleme u funkcionisanju zbog nedostatka sredstava i to se dešava. Naš osnovi prihod je od Fonda zdravstva, što je nedovoljno. Trenutno nemamo problema i imamo sva sredstva potrebna za rad, jer Montefarm isporučuje redovno ono što nam je potrebno. Nijesmo smanjivali obim ni posla ni pacijenata, nijesmo pravili nikakvu restrikciju, kao da nam ne prijeti zatvaranje", kazala je Elez.

U bolnici, kako je dodala, radi oko 150 medicinskog i nemedicinskog kadra.

"U situaciji kad su u svakoj regiji potrebni zdravstveni radnici, nalazak posla za njih možda neće biti veliki problem, ali je veliki problem što će grad ostati bez važne zdravstvene ustanove", kazala je Elez.

Dodala je da još nema konkretnih detalja iz Ministrarstva zdravlja, dogovori su u toku. Problem je kompleksan i trebaće vremena da se razriješi.

Građani Herceg Novog su za sjutra zakazali protest u podne. Elez ističe da je vijest o zatvaranju bolnice bila uznemirujuća za građane i oni su imali potrebu da ukažu na taj problem i žele da bolnicu zadrže.

Kako je istakla i Opština je voljna da pomogne u rješavanju problema.

"Mi smo nedavno imali sastanak sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem, gdje mu je predočeno da problem bolnice Meljine nije samo problem te bolnice, već će se preliti i na ostale zdravstvene ustanove u toj opštini. On je ponudo pomoć, tražeći stabilne garancije Vlade", kazala je Elez.

Trenutno, kako je kazala, imaju izrazit nedostatak kadra zbog čega nijesu u mogućnosti da izađu u susret kolegama iz Kotora u kovid centrima, ali se nada da će sa rješenjem statusa bolnice i taj dio biti riješen i da će opet raditi u punom kapacitetu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније