Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

16. 02. 2022. 14:26 >> 14:28

RAONIĆ-BOŽOVIĆ

Potpisan Memorandum o saradnji RTCG i Filmskog centra

Radio i televizija Crne Gore i Filmski centar Crne Gore potpisali su danas Memorandum o saradnji u cilju edukacije i sticanja znanja, vještina i kompetencija za unapređenje kadrovskih kapaciteta na polju crnogorske kinematografije i audio-vizuelnih djelatnosti.

Potpisnici Memoranduma su generalni direktor Radio i Televizije Crne Gore Boris Raonić i direktorica Filmskog centra Crne Gore Aleksandra Božović.

Zajednička saradnja će se ostvarivati u realizacijI zajedničkih programa obuke, te ostalih projekata edukacije kadrova u oblasti filmskih i tv zanimanja, organizaciju zajedničkih događaja, edukativnih projekata, konferencija i obuka u cilju razvoja profesionalnih kapaciteta, organizaciju periodičnih konsultacija, razmjenu informacija i iskustava i novih saznanja, uspostavljanje saradnje sa relevantnim domaćim i inostranim institucijama, unapređenje saradnje sa kreativnim sektorom.

Saradnja će se ostvarivati i u promociji kinematografije, audio-vizuelnog stvaralaštva i projekata FCCG od javnog interesa, kao i iniciranja izrade akreditovanih programa obrazovanja u oblasti filmske industrije u skladu sa zakonskom regulativom Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније