Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

03. 03. 2022. 12:10   >>  12:12

POZVALI I KLIJENTE

Udruženje banka CG pomaže Ukrajini sa 50.000 eura

Udruženje banaka Crne Gore uplatiće 50.000 eura kao pomoć Ukrajini.

Sredstva će, kako su kazali, biti uplaćena na namjenskom računu za Ukrajinu 520-5188-31, koji je Crvenikrst Crne Goe otvorio kod Hipotekarne banke.

Bankari su takvu odluku donijeli na vanrednoj sjednica Udruženja koju su održali juče. Sjednici je, kkao se navodi u saopštenju, prisustvovao i glavni akcionar Zapad banke AD Podgorica Vadim Morohovski.

"On je u kratkom izlaganju iznio zahvalnost na podršci, ukazavši na vrlo teškoj situaciji u Ukrajini i ono sve što nosi rat. Naglašena je ujedinjenost naroda Ukrajine bez obzira na religiju i etničku pripadnost i da u ratu pate svi civili, djeca, žene, stariji ljudi. Ukazao je da puno znači podrška iz cijelog svijeta, a posebno je snažna iz Evropske unije. Završio je obraćanje sa riječima 'Ukrajina treba mir'", navodi se u saopštenju.

Bankari pozivaju i klijente da u skladu sa mogućnostima doprinesu toj humanitarnoj akciji.

"Vjerujemo da partnerstva počivaju na toleranciji, solidarnosti i otvorenosti. Ovim gestom želimo da ohrabrimo naše partnere i ostale društvene činioce da u skladu sa svojim mogućnostima slijede naš primjer i pomognu onima kojima je to sada najpotrebnije", navodi se u saopštenju Udruženja banaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније