Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

18. 05. 2022. 17:05   >>  17:03

ŠĆEPANOVIĆ - LUNDBERG

Ambiciozni planovi za naučnotehnološki razvoj Crne Gore

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović sastala se danas sa rezidentnim koordinatorom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori Piterom Lundbergom i razgovarala o dosadašnjoj i daljoj saradnji ovog resora sa organizacijama UN u Crnoj Gori.

Kako navode u saopštenju Ministarstva, Šćepanović je istakla da Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja ima velike i ambiciozne planove, kao i da će u narednom periodu raditi na kontinuitetu svih uspješnih priča koje su započeli njeni prethodnici.

“Namjeravamo da kroz nove vidove podrške Ministarstva damo snažniju podršku konkretnim potrebama naučnoistraživačke i inovacione zajednice”, kazala je Šćepanović i istakla da želi da doprinese kreiranju povoljnog ambijenta za dalji naučnotehnološki razvoj Crne Gore.

Lundberg je kazao da se nada u dalje jačanje saradnje Crne Gore i UN kroz predstojeći Strateški okvir saradnje kojim su definisani prioriteti za naredni petogodišnji period.

"Sistem Ujedinjenih nacija nastaviće da bude pouzdan partner Crnoj Gori u ispunjavanju nacionalnih prioriteta kao i u ostvarivanju Agende 2030. kako niko ne bi bio izostavljen“, izjavio je Lundberg izražavajući uvažavanje za kontinuiranu posvećenost Crne Gore ispunjavanju Ciljeva održivog razvoja.

Na sastanku je takođe bilo riječi o značajnoj i uspješnoj saradnji ovog resora sa Međunarodnom agencijoma za atomsku energiju naročito u oblasti medicine, kao i saradnja u dijelu inovacija sa organizacijama UNDP i UNOPS.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније