Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

19. 07. 2022. 15:04 >> 15:01
1

KRIVOKAPIĆ- GARGAN

Crna Gora i Irska baštine osjećaj bliskosti i razumijevanja

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić razgovarao je danas sa nerezidentnim ambasadorom Irske u Crnoj Gori sa sjedištem u Budimpešti, Ronanom Garganom. Tokom sastanka ocijenjeno da Crna Gora i Irska imaju prijateljske odnose, te da baštine zajedničke vrijednosti i osjećaj bliskosti i razumijevanja geografski sličnih zemalja.

Kako navode u saopštenju, iskazana je snažna podrška Irske evropskom putu Crne Gore i spremnost za nastavak prenošenja znanja i vještina, što predstavlja posebnu motivaciju za mlade. Ministar Krivokapić upoznao je ambasadora Irske sa aktuelnom situacijom u zemlji i dostignućima na evropskoj agendi.

Na toj liniji, izraženo je uvjerenje da će lideri doprinijeti stabilizovanju političke situacije, kako bi zamah napravljen na vanjskopolitičkom planu bio nastavljen u pravcu ostvarivanja članstva u EU.

U domenu bilateralne saradnje, apostrofiran je značaj produbljivanja ekonomske saradnje i stvaranja povoljnog ambijenta za investitore.

Sagovornici su razmijenili i mišljenja o dešavanjima na globalnom planu, ocijenivši da bi zajedničkim djelovanjem trebalo ojačati evropsku bezbjednosnu arhitekturu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније