Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

24. 07. 2022. 17:50   >>  17:47

MINISTARTVO LJUDSKIH I MANJINSKIH PRAVA

Što prije pronaći i sankcionisati odgovorne

Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava oštro je osudilo jučerašnji napad na prostorije LGBTIQ Drop in centra u Podgorici, kao i svaki način plasiranja stavova i poruka koji podstiču netrpeljivost i mržnju prema drugima zbog bilo koje njihove posebnosti.

"Ministarstvo poziva na poštovanje i prihvatanje osnovnih ljudskih prava i sloboda svakog građanina i građanke Crne Gore. Društvo smo koje se izgrađuje u pravcu uvažavanja temeljnih vrijednosti, prati evropski put svoje države i prepoznaje posljedice negativnog fenomena diskriminacije", poručuju iz Ministarstva ljudskih i manjinskih prava

Crna Gora je, kako kažu, napravila vidan pomak u oblasti poštovanja prava i sloboda LGBTIQ zajednice i nastoji da zaokruži pravni okvir njihove zaštite.

"Uz podršku i kvalitetnu dugogodišnju saradnju sa nevladinim sektorom i međunarodnim i domaćim partnerima, Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava unaprijedilo je antidiskriminacione politike i radi na podizanju svijesti opšte i stručne javnosti o važnosti poštovanja i ostvarivanja osnovnih ljudskih prava svakog građanina i građanke u Crnoj Gori. Izolovani ispadi, poput jučerašnjeg napada na LGBTIQ Drop in centar, potvrda su da su izazovi prisutni još uvijek, ali i da zabrinjava sve prisutniji govor mržnje, naročito kada je praćen fašističkim motivima, što je ovdje bio slučaj. Sa ciljem pune inkluzije svih u društvu, većeg poštovanja ljudskih prava i sloboda i svođenja govora mržnje na najmanji mogući stepen, Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava poziva nadležne institucije da što prije pronađu i sankcionišu počinioce napada", zaključuje se u saopštenju tog resora.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније