Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

08. 08. 2022. 14:41   >>  16:44

MENADŽMENT REAGOVAO

"Vuković nastavlja sa netačnim informacijama, RTCG će biti prvi po svim kriterijumima"

Predsjednik Skupštine Media centra Dragoljub Duško Vuković, nažalost, nastavlja sa iznošenjem netačnih informacija, s tim što se ovog puta poziva na pouzdane izvore i opet optužuje nacionalni Javni servis za obmane građana, saopštio je Menadžment RTCG. Kako su poručili, biće dobronamjerni i takve izjave Vukovića neće tumačiti kao zlonamjerne, već jednostavno - kao posljedicu nesnalaženja sa savremenim IT resursima.

Vuković je ranije danas, između ostalog, saopštio da je Menadžment RTCG dodatno potvrdio sumnje Media centra i navode da šire lažne vijesti.

"Gdine Vukoviću, Izvještaj o povjerenju koji sadrži podatke o gledanosti, rađen u saradnji sa Misijom OEBS u Crnoj Gori je postavljen na portal RTCG istog dana kada je i objavljen, dakle 5. jula. Isto se odnosi na ugovor Generalnog direktora. I za to postoje pouzdani dokazi, koje smo vam spremni dostaviti ili sami možete ostvariti uvid posjetom našoj IT službi. Bićemo dobronamjerni, i ovakve vaše izjave nećemo tumačiti kao zlonamjerne, već jednostavno - kao posljedicu nesnalaženja sa savremenim IT resursima, uprkos potrebi da ih kontinuirano komentarišete", navodi se u reagovanju Menadžmenta RTCG.

Što se tiče objavljivanja saopštenja Media centra, kako se navodi, Vuković kao iskusni novinar dobro zna da se menadžment ne miješa u odluke urednika po pitanju relevantnosti vijesti koje se objavljuju u centralnoj emisiji dnevnika nacionalog javnog servisa.

"Što se tiče upornih pokušaja gdina Vukovića da dinamiku, sadržaj i prioritete reformi Javnog servisa mjeri sa periodom od prije 4 godine, željeli bi da dodamo i sljedeće: aktuelni menadžment izuzetno poštuje tadašnje rukovodstvo. Štaviše, tokom proteklih godinu dana je svim istaknutim novinarima i rukovodiocima iz tog perioda, kao i brojnim zanemarenim i od njih, ponuđeno da preuzmu nove i dodatne odgovornosti u novoj garnituri", piše u reagovanju.

Međutim, kako e navodi, Menadžment RCG ne zanima gledanje u prošlost, niti statistički prikazi jednog od aspekata reformi.

"Okrenuti smo budućnosti i izazovima koji stoje pred nama u kontekstu institucionalne reorganizacije, produkcione obnove, digitalne transformacije, hvatanje koraka sa tehnološkim razvojem, jačanjem snage brenda, a to su stvari koje višestruko prevazilaze problematiku poput osnovne pretrage dokumenata na portalu, o kojoj nažalost raspravljamo posljednjih par dana sa g. Vukovićem", kazali su iz Menadženta RTCG.

Ističe se da sve ono što Vukovića zanima o kvalitetu reformi Javnog servisa može naći dokumentovano u izvještajima relevantnih međunarodnih organizacija.

"Očekujemo da će se taj trend nastaviti, nadamo se i na obostrano zadovoljstvo. Trendovi su za sve dobronamjerne veoma zadovoljavajuci i Javni servis će ove godine biti prvi po svim kriterijumima", zaključuje se u reagovanju Mendžmenta RTCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније