Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Milica Kapa, TVCG

10. 08. 2022. 19:40 >> 20:05

POTREBNA POMOĆ

Život djece sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja nije nimalo lak

Da život djece sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja nije nimalo lak svjedoči Ćazima Hadžić. Kako kaže, bilo bi joj mnogo lakše kad bi postojalo jedno mjesto sa neophodnom opremom i stručnim kadrom.

"Ja sve vodim Alana al ne mogu na jedno mjesto, ako nisam učlanjena u sve četiri ustanove gdje vodim Alana. Jako je teško organizovati se i sve to postići. Tu su moljakanja: Dajte mi termim, tretman što prije, Alanu je neophodno, potrebno..", priča Ćazima.

Najteže je, kako kaže Hadžić, sve to finansijski ispratiti.

"Jako je teško uklopiti se i organizovati i sve prevazići jer smo nezaposleni i ja i suprug. Imamo i bebicu od godinu dana", ističe Ćazima.

Naša sagovornica poručuje i da joj nijedna nevladina organizacija koja se bavi ovim problemom do sada nije pomogla.

Tome se nada i predstavnika roditelja djece sa smetnjama u razvoju Peđa Perak, koji je o tim problemima razgovarao sa premijerom Dritanom Abazovićem Peđa Perak, NVO “Plava planeta”.

"Mogu da kažem da smo se usaglasili po pitanju centra koji bi mogao da se izgradi za djecu sa smetnjama u Crnoj Gori, koji bi zadovoljio kapacitet šest hiljada djece koje trenutno imamo u državi", rekao je Perak nakon sastanka.

Perak je od premijera zahtijevao i otvaranje dnevnog centra u Baru, te poboljšanje socijalnog položaja roditelja djece sa smetnjama u razvoju. Abazović je obećao da će ta pitanja aktuelizovati već na narednoj sjednici Vlade, te razmotriti uvećanja naknada na jesen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније