Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G./M.M. [ Radio Crne Gore/TVCG ]

27. 08. 2022. 15:32 >> 21:28
6

TURISTI IZ POLJSKE ITALIJE I HRVATSKE

U Budvi hranom otrovano 96 osoba, nakon ljekarske pomoći dio pušten

U jednom poznatom hotelu u Budvi koji je i ranije pečaćen zbog neispunjavanja zdravstveno-sanitarnih uslova došlo je do masovnog trovanja hranom, prema saznanjima Radija Crne Gore, 96 stranih turista. Turisti su Iz Poljske,Italije i Hrvatske i sa stomačnim tegobama javili su se u bolnice na Cetinju, u Baru i Kotoru. Dio njih je pušteno na kućno liječenje nakon što im je ukazana pomoć.

Neki od njih na proputovanju kroz Crnu Goru javili su se ljekarima zdravstvenih ustanova u gradu u kojem su se zatekli, na Cetinju, u Baru i Kotoru.

"Sinoć oko 22 časa u prostorijama Opšte bolnice Kotor dovezeno je tridesetak pacijenata sa akutno dijarelnim sindromom i povraćanjem. Pacijenti su bili adekvatno zbrinuti, urađena je kompletna dijagnostika. Svi pacijenti su u opštem dobrom stanju i otpušteni", istakao je dr Davor Komburović direktor kotorske bolnice.

"U toku večeri smo počeli da primamo prve pacijente izmedju jedan ipo i dava sata . Javilo se na pregled 20 pacijenataau jutarsnjim satima se javilo jso 16 pacijenata od čega je 7 pacijenata zadržano na dječijem odjeljenju , na internom odjeljenju je zadržano jos 12 pacijenata. U toku dana će ljekari odlučiti od daljem liječenju", istakao je direktor Opšte bolnice Danilo I Cetinje Ivan Ivanović.

Iz Uprave za inspecijske poslove i Instituta za javno zdravlje za sada nema zvanične potvrde o ovom nemilom događaju.

Iz pouzdanih izvora Radio Crne Gore saznaje da su se za zbrinjavanje svojih sunarodnika angažovale ambasade i da je resorno ministarstvo uključeno kako bi se što prije ovaj problem riješio.

I bolnici u Baru obratila su se čak 32 pacijenta sa istim simptomima, od čega 21 dijete.

Na bolničkom liječenju, kako je saopšteno TVCG zadržano je 11 pacijenata.

Svi su bili smješteni u jednom hotelu, ali su juče imali obroke u dva restorana, saopštili su nam iz Uprave za bezbjednost hrane. Oni su jutros uzrokovali i hranu i radne površine u tom objektima, a do dobijanja nalaza privremeno su zabranili izdavanje hrane u tim objektima.

Čekaju se i nalazi Instituta za javno zdravlje. Ministar zdravlja turistima je poručio da im zdravstevni sistem stoji na raspolaganju, a pomoć im je ponudio i predsjednik Opštine Budva Milo Božović, poručivši da će im opština obezbijediti ako eje potrebno smještaj, prevoz i sve ostalo.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније