Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

09. 09. 2022. 16:41   >>  16:50 1

AGENCIJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

Stručni tim će utvrditi stanje u Đalovića klisuri

Agencija za zaštitu životne sredine formiraće stručni tim koji će, u cilju očuvanja prirodnog dobra, neposrednim pregledom lokacije utvrditi zatečeno stanje u Đalovića klisuri. Izvještaj se očekuje krajem naredne sedmice.

To je zaključak sastanka Agencije i svih relevantnih subjekata, u konkretnom slučaju izvođačem radova, nosiocem projekta, revidentnom projektnog zadatka i nadzorim organom u projektu "Turistička valorizacija pećine nad Vražijim firovima (Đalovića peća) sa uređenjem dijela pećine.

"Stučni tim će činiti relevantni stručnjaci iz oblasti biospeleologije, speleologije i hidrogeologije, čiji izjvještaj sa terena očekujemo krajem naredne nedelje, a koji će sadržati smjernice, korake i mjere u cilju očuvanja prirodnog dobra u Đalovića klisuri, i sa istim će javnost biti blagovremeno informisana", kazali su iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Napominju da ih je speleolog Željko Madžgalj 19.08.2022. godine obavijestio o trenutnoj situaciji u unutrašnjosti Đalovića pećine.

"Predmetnim dopisom se ukazuje, na radnje i aktivnosti neadekvatnog konzerviranja vještačkog otvorenog ulaza u gornji i suvi dio pećine. Dopisom se dalje navodi da navedene radnje mogu dovesti do direktnog uticaja na mikroklimu pećine, degradaciju sedimenata razvoja mikroflore na stijenama i poremećaja samog ekosistema", navodi se u saopštenju.

Nakon što ih je Madžgalj obavijestio, iz Agencije navode da su oni dalje obavijestili nadležnu Upravu za inspekcijske poslove Crne Gore – odsjek za ekološku inspekciju, u cilju postupanja shodno svojim nadležnostima i ovlašćenjima u konkretnom predmetu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније