Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 09. 2022. 16:45 >> 17:32

PREDSJEDNIK OPŠTINE KOTOR

"Zapaljeno vozilo direktorice Komunalnog, što prije otkriti počinioce"

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, reagovao je povodom sinoćnjeg incidenta u kojem je zapaljen automobil direktorice Komunalnog preduzeća Miljane Đurišić, ističući da najoštrije osuđuje taj gnusni čin. Pozvao je Upravu policije i nadležno državno tužilaštvo, da preduzmu sve što je u njihovoj moći i nadležnosti kako bi se otkrili i počinioci i nalogodavci ovog, ne prvog, napada na imovinu Đurišić.

"Bez namjere da prejudiciram ishod postupka, bez zadrške poručujem da će Opština stajati iza svakog đelovanja izvršne direktorice i menadžmenta preduzeća u cilju uspostavljanja zakonitosti u radu i zaustavljanju korupcionaških poslova. Zajednički poručujemo da ne postoji način da se ovaj proces zaustavi zastrašivanjem ili napadima bilo koje vrste. Takođe, najostrije osuđujem bilo koje stvaranje atmosfere kojom bi se ovo krivično đelo na bilo koji način pravdalo", poručio je Jokić.

Podsjećamo, sinoć oko 23 sata nepoznati počinioci su zapalili automobil koji je bio parkiran u naselju Sveta Vrača, ispred stambene zgrade u kojoj Đurišić živi.

Kako prenosi Dan, u požaru je pričinjena materijalna šteta. Požar je Službi zaštite i spašavanja Kotor prijavio građanin koji je vidio vozilo u plamenu, a na gašenju su, izlaskom na lice mjesta, intervenisala četiri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom koji su u kratkom roku ugasili plamen.

Uviđaj su izvršili službenici kotorske policije.

Đurišić su nedavno na istom vozilu nepoznata lica probušila gume na točkovima.

DPS: Protiv svakog vandalizma  i nasilja  

Iz DPS Kotor su takođe najoštrije osudili čin paljenja privatnog automobila direktorici kotorskog Komunalnog preduzeća Miljani Đurišić.

"Kao partija koja se zalaže za rješavanje problema isključivo mirnim i demokratskim putem Opštinski odbor DPS Kotor osuđuje svaki vid vandalizma, nasilja i uništavanja imovine, prema bilo kom pojedincu. Iskreno se nadamo da će počinilac ovog đela biti pronađen i izveden pred lice pravde, što bi bio jasan odgovor našeg društva da ovakve stvari ne smiju da se dešavaju", navode u saopštenju.

Demokrate:  Borba protiv korupcije motiv za napad na Đurišić 

I Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje napad na direktoricu Komunalnog i pozivaju nadležne da preduzmu sve mjere kako bi se pronašli odgovorni, naručioci i kaznili.

"Pozivamo i upravu policije da garantuje i osigura bezbjednost gospođe Đurišić. Demokrate u potpunosti stoje iza nje i pružaju joj i javno punu podršku u svakom smislu, posebno u borbi protiv korupcije u preduzeću, što je bez sumnje motiv ovog napada. Napad na gospođu Đurišić smatramo napadom na sve građane Kotora i očekujemo da se na taj način prema ovome odnesu i svi nadležni", navode u Opštinskom odboru Demokrata Kotor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније