Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Биљана Ровчанин, ТВЦГ

06. 10. 2022. 07:02 >> 10:31

MRDOVIĆ

"Ostavka Miloševića iznuđen potez"

Prvi čovjek Uprave prihoda i carina Rade Milošević podnio je ostavku. Milošević kaže da se na taj potez odlučio iz moralnih razloga, i da bi rasteretio Vladu. Sagovornici TVCG takvu odliku različito komentarišu. Dok Ines Mrdović iz Akcije za socijalnu pravdu tvrdi da je riječ o iznuđenom - politički motivisanom potezu, profesorica Nikoleta Đukanović smatra da je taj slučaj pokazao da nosioci javne funkcije nemaju osjećaj objektivne odgovornosti, te da se na podnošenje ostavki odlučuju pod pritiskom javnosti.

Ostavka Rada Miloševića zbog nestanka zaplijenjenih cigareta dolazi nakon nekoliko dana oprečnih informacija i pokazuje manjkavost demokratskih praksi i demokratije kod nosilaca vlasti, smatra profesorica Nikoleta Đukanović.

"Mislim da je to više neka vrsta političke kalkulacije nego bilo kakav osjećaj iskrene moralne ili političke odgovornosti. Bez obzira kako se ovaj slučaj riješi, bez obzira što postoji pretpostavka nevinosti postoji nešto što se zove objektivna odgovornost, što nosioci javnih funkcija u ovim i svim drugim slučajevima moraju imati, osjećati i prosto reagovati u odnosu na to", smatra Đukanović.

Za Mrdović ostavka Miloševića je iznuđen potez.

"On je prosto bio primoran na to. Njega je njegov partijski lider Abazović žrtvovao kako bi spriječio potencijalnu političku štetu koju bi njegova partija mogla da doživi na predstojećim lokalnim izborima", kaže Mrdović.

Upravo su predstojeći izbori, kaže Mrdovićeva i glavni motiv međusobnih optužbi o umiješanosti u šverc cigareta između premijera i ministra odbrane Raška Konjevića kojeg je Abazović juče smijenio sa mjesta šefa koordinatora službi bezbjednosti.

"Svako napada svakog i prosto se žele dodvoriti glasačima, ali ono što bi rekla je nov kvalitet lokalnih izbora koji predstavljaju ogledalo predstojećih parlametarnih koji su nam prilično blizu, a to je strah svih političkih grupa od građana", kaže Mrdović.

Kakav god epilog da bude ovog slučaja, ali i predstojećih izbora Mrdović zaključuje da će nestanak zaplijenih cigareta ostati crna mrlja, kako navodi, na obrazu države Crne Gore i

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније