Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

18. 10. 2022. 09:13   >>  19. 10. 2022. 06:34

PODACI MUP-A

U ovoj godini 13 žrtava trgovine ljudima

Evropski je dan borbe protiv trgovine ljudima. Ni Crna Gora nije imuna na taj fenomen, a prema podacima MUP-a u ovoj godini evidentirano je 13 žrtava, kazala je Daliborka Spasojević, iz Odjeljenja za borbu protiv trgovine ljudima. Ove godine, kako je kazala u emisiji "Dobro jutro Crna Goro", zbog trgovine ljudima podnijete su krivične prijave protiv deset osoba.

"U ovoj godini imali smo 13 žrtava trgovine ljudima, od kojih je desetoro maloljetno. Dominiraju žrtve trgovine ljudima romske populacije prijeklom iz Crne Gore, bila je su tri žrtve porijeklom iz Rusije i jedna iz Srbije", saopštila je Spasojević.

Što se tiče oblika ekploatacije, ove godine najzastupljeniji je vid trgovine ljudima u svrhu sklapanja nedozvoljenih brakova.

"Ove godine je podneseno šest krivičnih prijava, za sada imamo četiri optužnice i u sudovima se nalazi šest predmeta", kazala je Spasojević za TVCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније