Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Vukoman Kljajević / Radio Crne Gore ]

30. 11. 2022. 14:19 >> 14:16

NVO OUMSBP

Počela realizacija projekta za osnaživanje OSI

NVO OUMSBP počelo je da realizuje projekat ,,Psihosocijalno osnaživanje i pravna edukacija lica sa invaliditetom“. Projekat je podržao Centar za građansko obrazovanje kroz M'BASE program.

Program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi CGO u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova Vlade Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Opšti cilj projekta je jačanje kapaciteta organizacije, pružanje psihosocijalne podrške i pravna edukacija lica sa invaliditetom. Projekat će se realizovati u narednih 9 mjeseci. Svake sedmice će se realizovati po prihološke radionice i pravno-edukativne radionice za lica sa invaliditetom,saopštila je asistentica u projektu Senida Šabović.

„Ključne aktivnosti projekta su: Psihološke radionice,pravno-edukativne radionice,organizovanje okruglog stola posvećenog licima sa invaliditetom, gdje ćemo pozvati predstavnike institucije koje se u svom radu bave licima sa invaliditetom sa teritorije Bijelog Polja: ZZZCG, Kancelarije za osobe sa invaliditetom Opštine Bijelo Polje, Centra za socijalni rad itd te „kampanja za unapređenje svijesti javnosti o pravima lica sa invaliditetoom“,istakla je Šabović.

Prema njenim riječima direktna ciljna grupa projekta su lica sa invaliditetom sa teritorije Bijelog Polja, naročito sa ruralnog područja. Ciljna grupa su i osobe oboljele od multiple skleroze, ali i ostala lica sa invaliditetom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније