Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.R. / TVCG

05. 12. 2022. 07:21 >> 10:44

OBAVLjANjE PRIPRAVNIČKOG

Mladi iz studentskih u partijske klupe

Političare za mentore u posljednje vrijeme bira sve više visokoškolaca, koji se odlučuju da prva radna iskustva stiču upravo u političkim partijama.

I dok političari tvrde da je to odlična prilika za mlade, iz nevladinog sektora zabrinjavajućim smatraju to što svršeni studenti vjeruju da je put u stranku onaj pravi.

Iz studentskih pravo u partijske klupe. Tako će mnogi visokoškolci prva iskustva steći baš u političkim partijama. Za ovu aktivnost promotivni spot napravio je DPS, ali pozive mladima da prva radna iskustva steknu u političkim subjektima slale su i druge partije..

Da su ovim vidom usavršavanja zadovoljni poručuju mladi koji su završili devetomjesečni staž u DPS-u.

"Jednostavno izvlače sve najbolje iz tebe i prave najbolju verziju".

No postavlja se pitanje da li je ovo put kojim Crna Gora treba da ide.

"To definitivno nije put. Čini mi se da je negdje bilo drugačije, u partijskoj kulturi da kad se ostvarite u nekom poslu struci i kada možete da date doprinos možete da pristupite nekoj od partija. Postoji kultura u Crnoj Gori da se stekao utisak kod mladih da će sve brže preko partije. To jeste zabrinjavajuće ali to je pitanje za njih", kazao je Nikola Mirković iz Centra za građansko obrazovanje.

Na duže staze računica pojedinca ali i cijelog društva teško da je isplativa.

"Taj brzi put s fakulteta u partiju nije zdrava politika i da zapravo samo šteti korisnicima koji se opredijele na taj korak", kazao je Mirković.

I pored toliko naucenih lekcija ne treba zaboraviti i onu da brzi put nije uvijek i pravi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније