Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 01. 2014. 12:12 >> 15:49
4

PROTEST NOVINARA

Ispred Vlade zapušenih usta

Dan je novinara Crne Gore, a u Sindikatu medija smatraju da razloga za slavlje nema, pa su ispred zgrade Vlade održali protest. Novinari, članovi Sindikata medija, na protest su došli zapušenih usta.

 

Član Glavnog odbora Sindikata medija Darko Ivanović rekao je da flasteri znače poruka za sve ono što će biti i za sve novinare koji će tek biti prebijeni.

"Ovo je poruka za sve građane koje čeka isto, ako su novinari savjest društva onda sa ovim društvom nešto nije u redu", kazao je Ivanović.

On je kazao da je ovo protest za sve ono što će se desiti, jer ne vjeruje da će ono što se desilo imati pravni ishod. Ivanović je saopštio da su novinari ujedinjeni u ćutanju.

"U Vladi je sada sjednica, tamo sjede oni koji juče nijesu htjeli ili nijesu smjeli, da daju amin komisiji koja treba da se bavi napadima na novinare", kazao je Ivanović.

Član Sindikata Duška Pejović rekla je da je stvaranje atmosfere nekažnjivosti priča o kojoj treba da se priča.

"To je vrijeme kad riječi ne postaju djela. Kad se čeka pravo i pravda. Tražimo da Vlada podrži naš zahtjev da se stvore uslovi za rad komisije. Imamo li vremena da čekamo, ko je od nas sljedeći" , pitala je Pejović.

 

 

Protest novinara podržali su i funkcioneri DF-a: Miodrag Lekić, Goran Danilović, Milan Knežević i Branko Radulović, kao i poslanici Pozitivne i SNP-a Srđan Perić i Zdenka Popović.

Predsjednica Sindikata medija Marijana Camović kazala je ranije da novinari iz godine u godinu zapadaju u sve gori položaj, i da je ta profesija na svaki način degradirana.

Dan novinara Crne Gore obilježava se 23. januara na dan kada je izašao list "Crnogorac“ 1871. godine, prvo crnogorsko glasilo.

Predstavnici više organizacija i političkih partija čestitali su crnogorskim novinarima njihov dan. Između ostalog, čestitke su uputili, predsjednik države Filip Vujanović, predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, premijer Milo Đukanović i ministar kulture Branislav Mićunović.

 

 

Prilog Svetlane Slavujević, TVCG

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније