Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г. [ Mina ]

21. 12. 2022. 23:21 >> 23:18

ŠEST OSOBA PRIJETILO OSOBLjU

Policija rasvijetlila napad na LGBTIQ centar u Podgorici

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su u kratkom roku identifikovali i u službene prostorije priveli više mlađih osoba koje su danas u popodnevnim časovima napale prostorije LGBTIQ Drop in centra u Podgorici, saopštila je policija.

"Policijski službenici su na okolnosti navedenog događaja prikupili obavještenja od maloljetne muške osobe stare 14 godina, za koju se sumnja da je metalnom šipkom udarala u zid navednih prostorija, maloljetne muške osobe stare 16 godina i Đ.V. (19), dok će od još tri osobe biti prikupljenja obavještenja na iste okolnosti.  O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, kojem će spisi predmeta biti dostavljeni na ocjenu i mišljenje", naveli su iz policije. 

U Podgorici su danas ponovo napadnute prostorije LGBTIQ Drop in centra, saopšteno je iz Juventasa.

Iz te nevladine organizacije (NVO) saopštili su da je šest osoba, sa metalnim šipkama u rukama, prijetilo osoblju LGBTIQ centra i prisutnim klijentima i pokušalo da razbije staklo na ulaznim vratima.

„Tom napadu je prethodilo više incidenata koji su se tokom prethodnih dana dogodili u okolini LGBTIQ centra, kada je više mladića prijetilo osoblju centra nakon završetka radnog vremena, kada su odlazili kući“, naveli su iz Juventasa.

Navodi se da NVO Juventas, Kvir Montenegro, Spektra, Stana i Montenegro prajd zahtijevaju od nadležnih institucija da hitno pronađu napadače i procesuiraju ih u skladu sa zakonom.

„Imajući u vidu da se takvi događaji tokom ove godine događaju kontinurano, bez adekvatnog odgovora insitucija sistema, poručujemo da ćemo beskompromisno nastaviti našu borbu protiv nasilja i mržnje, ma od koga ona dolazila“, navodi se u saopštenju.

Iz Juventasa su pozvali ukupnu javnost, donosioce odluka i međunarodnu zajednicu da ulože sve napore da se zaustave zabrinjavajuće rastuća mržnja i netrpeljivost koje u Crnoj Gori postaju svakodnevica i razaraju društvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније