Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

22. 12. 2022. 09:35 >> 09:37
1

"SRCEM ZA CRNU GORU"

Do sada donirano skoro 800.000 eura

U okviru akcije "Srcem za Crnu Goru" do sada je prikupljeno ukupno oko 793.000 eura.

Novac će biti usmjeren ka djeci i odraslima koji čekaju na liječenje, kao i za porodice koje nemaju osnovne uslove za život.

Humanista i prijatelj akcije Hajriz Brčvak, istakao je da se nada da će ovakva vrsta okupljanja postaviti temelje onoga što je zadatak i želja naših srca.

“Ova noć je posebna. I treba da bude posebna, jer se do sada nije desilo ovako nešto. Svi, zajedno, treba da pokažemo jedinstvo, snagu i humanost Crne Gore. Evo dokaza da možemo da mijenjamo nas i živote ljudi. Neka ovo bude poziv svakom čovjeku za činjenje dobrog djela. Mi smo prolaznici i korisnici ovog materijalnog svijeta i dunjaluka, a dobra djela ostaju da žive i poslije nas“, izjavio je Brčvak.

Sumu od 100.000 eura doniralo je Udruženje "Pomozi.ba", a njegov osnivač Elvir Karalić, tim povodom je kazao da događaj predstavlja idealnu priliku da se oduže Brčvaku za sve ono što je uradio u Bosni i Hercegovini.

"Naša donacija je prvenstveno namijenjena oboljelim građanima Crne Gore. Ušli smo u jednu utakmicu. Trebaće nam vremena da stignemo Hačka, ali evo, krenuli smo, pa ćemo vidjeti hoćemo li dostići sve ono što je on uradio za naše ljude. Zahvaljujem mu se za sav doprinos", poručio je Karalić.

Sa njim je bio saglasan i osnivač Fondacije "Budi human" Goran Jovanović, koji nije krio zadovoljstvo zbog činjenice što je njegova organizacija uzela učešće u humanitarnoj akciji.

"Druga organizacija humanost.com nastala je kao proizvod vizija i ideje koje ima gospodin Brčvak. Prije sedam mjeseci, razgovarali smo o tome da pokrenemo novu platformu gdje se neće pomogati samo djeci, već i odraslim ljudima kojima je neophodna transplatacija. Iskreno se nadam da nas očekuje još dosta sličnih projekata", kazao je Jovanović.

Predstavnik humanitarnog Fonda "Hilal", Nusret Erović, pozvao je građane da budu dio, kako je kazao, lijepe priče, i pomognu velikom broju porodica da dobiju krov nad glavom, kao i onima kojima su neophodni ljekovi.

Podsjećamo, humanitarna akcija "Srcem za Crnu Goru" počela je 15. decembra, a osim mnogobrojnih građana, podržao je i košarkaš Portlanda i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Jusuf Nurkić, koji je donirao 50.000 eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније