Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Nevenka Macan, TVCG/M.L.B. ]

18. 01. 2023. 16:09 >> 21:55

ČEKAJU I POMOĆ IZ VAZDUHA

Potragu za dječakom nastavljaju sjutra

Trinaestogodišnji N. V. iz Herceg Novog nestao je sinoć oko 22 sata sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom, kada ga su ga jaki talasi odvukli u more. Načelnik Centra bezbjednosti Herceg Novi Predrag Žižić kazao je za TVCG da je pretraga mora za danas završena i da će biti nastavljena sjutra. Danas se, kako kaže, još pretražuje dio obale prema Meljinama i Igalu.

Žižić kaže da je o nesrećnom događaju upoznata i Uprava policije Hrvatske, u slučaju da se tijelo dječaka pojavi u vodama susjedne države. Sada pretragu nastavljaju službenici crnogorske policije.

“Građani se uključuju oprezno i preporučio bih da se ne uključuju samostalno, već da o svim ativnostima obavijeste nadležen”, kazao je Žižić.

Zbog jakog vjetra nije danas mogao da uzleti helikopter Vojske Crne Gore, a iz istog razloga nemoguća je pretraga iz vazduha dronovima.

Slaba vidljivost i jak jugo ometaju i ronioce, a najavljuje se dalje pogoršanje vremenskih prilika.

Rukovodilac sektora za pretrage Ronilačkog centra iz Bijele Danilo Mijajlović kazao je ranije danas da su za sada uzaludni napori 12 ronilaca uključenih u potragu.

"Naši timovi su angažovani sinoć od 23 sata. Uslovi za ronjenje su veoma loši, slaba vidljivost i veliki talasi u priobalno dijelu otežavaju pretragu. U potrazi smo angazovali sve resurse plovila, podvodne ronilice a potraga je koordinisana sa ostalim službama zaštite i spašavanje, Upravom pomorske sigurnosti i MUP-om", kazao nam je Mijajlović.

Trinaestogodišnji N.V. iz Herceg Novog nestao je sinoć oko 22 sata sa šetališta Pet Danica kada ga je talas povukao u more. Prema nezvaničnim informacijama iz Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, dva dječaka sišla su sa šetališta da se fotografišu, nakon čega je talas povukao jednog od njih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније