Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Милена Ђуровић Станојевић, Радио Црне Горе

20. 01. 2023. 17:52   >>  17:51

OBILjEŽAVANjE JUBILEJA

Deset godina PK "Soko": Žele još nekoliko međunarodnih uspona

Planinarski klub "Soko" sa Cetinja obilježava deceniju postojanja i uspješnog rada, pa će tokom 2023. godine biti realizovane različite aktivnosti, najavio je za Radio Crne Gore predsjednik kluba Dušan Kaluđerović.

"Tokom našeg dosadašnjeg rada imali smo više od 400 stotine uspona, a po čemu smo prepoznati su usponi na najviši vrh Evrope kao i Afrike. Ideja je da tokom ove godine organizujemo nekoliko međunarodnih uspona, koji je ne bi bili previše tehnički i finansijski zahtjevni, kako bi moglo da učestvuje što više članova. Razmišljamo da to budu usponi od preko četiri hiljade metara, koji nijesu previše tehnički izazovni, ali naravno o svemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost i naše članove", naveo je Kaluđerović.

On je rekao i da će biti usmjereni na prezenentovanje svog doosadašnjeg rada kao i na edukaciju mladih pa su već održali radionice u Javnoj predškolskoj ustanovi "Zagorka Ivanović" na Cetinju.

"Tradicionalno radimo i radionice sa osnovnim školama, kako bi što više djece zavoljelo prirodu. Tu akcenat stavljamo da djeca što više vremena provode napolju u različitim aktivnostima, a što manje da su u kući i da koriste telefone", naglasio je Kaluđerović koji je najavio i da će nastaviti ekološko djelovanje pa će sa Prijestonicom organizovati nekoliko akcija čišćenja određenih lokaliteta.

"Imamo želju i da nastavimo sa sadnjom drveća pa ćemo pošumiti i neke lokalitete gdje je to neophodno i očekujem da nam se pridruži što veći broj sugrađana, ali i svi zainteresovani koji žele da doprinesu promociji prirode i zaštite životne sredine", istakao je predsjednik PK "Soko", koji je pozvao zainteresovane da im se pridruže i da se o njihovom radu informišu na društvenim mrežama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније