Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

05. 02. 2023. 16:35 >> 16:33
3

MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA

Nikola Pejović novi starješina Sabornog hrama

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije odlikovao je oca Dragana Mitrovića znamenjem Časnog životvornog krsta Gospodnjeg u ime Crkve, sveštenstva i vjernog naroda za dugogodišnju, uspješnu i plodonosnu svetu službu, navodi se u saopštenju Mitropolije. Kako se ističe, dužnost starješine Sabornog hrama od oca Mitrovića primio je protojerej Nikola Pejović, koji je po riječima mitropolita, u svojoj službi pokazao izuzetan rezultat u svemu.

"Dosadašnji starješina podgoričkog Sabornog hrama, koji je zaslužan za njegovo kompletno umjetničko ukrašavanje, kao i za preporod i obnovu duhovnog života u ovom gradu i šire – protojerej-stavrofor Dragan Mitrović, razriješen dužnosti starješinstva, a postavljen za umjetničko ukrašavanje svih hramova na nivou Mitropolije crnogorsko-primorske, naveo je Joanikije.

Istakao je da su uz oca Dragana stasavali, uzrastali i učili se vjeri mnogi današnji sveštenici, monasi, monahinje…

"On je ponio taj krst obnove duhovnog života u Podgorici i vidimo danas ne samo mnoge porodice koje je on priveo Hristu uključivši ih u svetu službu, u život Crkve. Nego vidimo i mnoge sveštenike, monahe, monahinje, ne samo na području Podgorice, ni Crne Gore, nego i mnogo šire", kazao je Joanikije. 

Mitropolit je naveo da se novoimenovani starješina Sabornog hrama Vaskrsenja Hristovog Nikola Pejović, do sada pokazao izuzetnim kao starješina u Crkvi Svetih 42 novomučenika momišićka i kao dobar pastir, ističući posebno njegov urednički rad na Radio Svetigori, navodeći pritom da se jednako uspješno pokazao i na mnogim drugim dužnostima.

"Što god mu je povjereno bio je veoma disciplinivan i veoma uspješan, tako što je svaki zadatak koji mu je crkva povjeravala do sad uspješno završavao. Da otac Nikola okupi sveštenstvo, da se svi uključe ovdje kao jedan. Jer ne može nikad jedan čovjek da vrši tako velike dužnosti, već svi moraju da mu pomognu, a on svima. To je takva dužnost i uvjeren sam potpuno da će otac Nikola tu dužnost lijepo izvršiti kao i do sada što je izvršavao", zaključio je mitropolit. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније