Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

П.Р. [ Agencija Anadolija ]

10. 02. 2023. 14:05 >> 14:00

ORGANIZOVANA I SERGIJA

Širom Crne Gore klanjana dženaza za žrtve zemljotresa

U džamijama širom Crne Gore klanjana dženaza u odsustvu za žrtve zemljotresa u Tursku i Siriji, organizovana i sergija.

U džamijama širom Crne Gore danas je nakon džume klanjana i dženaza-namaz u odsustvu, za žrtve razornog zemljotresa u Turskoj i Siriji, javlja Anadolija.

Takođe, u svim džematima organizovana je i sergija za pomoć preživjelima u razornom zemljotresu koji je poharao jug Turske i sjeverne djelove Sirije.

Dženaza u odsustvu za poginule i sergija za pomoć preživjelima u zemljotresu u Turskoj i Siriji klanjana je na osnovu odluke Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Veliki broj građana dženazu je danas klanjao u Starodoganjskoj džamiji u Podgorici, koju je predvodio glavni podgorički imam Džemo ef. Redžematović.

On je za AA kazao da Mešihat Islamske zajednice Crne Gore i na ovaj način pruža podršku i brine o svim ljudima u svijetu, naročito o ovom tragičnom događaju.

Nakon džuma-namaza organizirana je i sergija, a prikupljena sredstva poslužiće kao interventna pomoć nastradalom stanovništvu i podrška saniranju posljedica zemljotresa u ove dvije zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније