Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina/M.L.B. ]

13. 02. 2023. 07:20   >>  07:16 1

ODBOR ZA ZDRVASTVO

Kontrolno saslušanje o obuhvatu djece vakcinisane MMR-om

Skupštinski Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje obaviće danas kontrolno saslušanje predstavnika Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje u vezi sa obuhvatom djece vakcinisane MMR vakcinom.

Na prošloj sjednici tog skupštinskog tijela dogovoreno je da budu pozvani i predstavnici UNICEF-a, Svjetske zdravstvene organizacije, Udruženja pedijatara i Asocijacije za prevetnivnu pedijatriju.

Incijativu za saslušanje, koja je podržana glasovima svih članova Odbora, podnio je poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša.

Mugoša je, obrazlažući predlog o saslušanju povodom obuhvata djece vakcinisne MMR vakcinom, rekao da je to poznata problematika.

“To je najmanji obuhvat od 1994. godine, kada je uvedena imunizacija protiv malih boginja, zauški i rubeola. Imamo potencijalnu prijetnju importacije epidemije iz susjedstva”, naveo je on.

Mugoša je predložio saslušanje da bi se vidjelo kako nadležni postupaju u vezi sa tom problematikom, kakvi su efekti kampanja, preventivnog i represivnog dijela tog segmenta.

Sjednica Odbora, na kojem će biti obavljeno kontrolno saslušanje, zakazana je za deset sati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније