Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

16. 02. 2023. 15:54 >> 16:23

PO NALOGU INSPEKCIJE

Obustavljeni radovi na gradilištu kod OŠ "Savo Pejanović"

Na zahtjev Ministarstva prosvjete, u utorak je Urbanističko –građevinska inspekcija Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma izvršila inspekcijski nadzor na gradilištu u blizini Osnovne škole "Savo Pejanović" i izdala mjeru zatvaranja gradilišta, navodi se na sajtu Ministarstva prosvjete. Prema saznanjima Portala RTCG, radi se o obustavljanju radova na pomenutom gradilištu.

Kako se navodi u saopštenju, "prilikom nazdora na gradilištu stambeno-poslovnog objekta i podzemne garaže u blizini OŠ „Savo Pejanović“ i tom prilikom izdata je mjera zatvaranja gradilišta zbog neposjedovanja odgovarajuće dokumentacije".

U saopštenju se ističe da je Ministarstvo prosvjete posebno insistiralo na provjeri da li je u svim fazama izrade projekta poštovana zakonska procedura, te da li su obezbijeđeni uslovi koji će garantovati bezbjednost objekta škole.

"Ovo posebno u uslovima da je nastavna godina u toku i da se učenici nalaze u objektu svakodnevno, a dodatno zbog činjenice da se radi o objektu starom više od 70 godina, koji je u prethodnom periodu u više navrata pretrpio oštećenja", ističe se u saopštenju.

Kako se u saopštenju navodi, "javnost će biti obaviještena o svim preduzetim koracima i nalazima, sa primarnim ciljem da bezbjednost djece bude maksimalna i da stabilnost objekta škole ne bude ugrožena".

Podsjetimo, između Osnovne škole "Savo Pejanović" i novog Gradskog pozorišta u Podgorici počela je izgradnja trospratne stambene zgrade sa podzemnom garažom, a  problem je u tome što je planirano da se garaža pravi ispod školskog poligona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније