Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б. [ Beta ]

23. 02. 2023. 13:45 >> 13:43

PROSJEK 39 GODINA

Najmlađu populaciju u regionu imaju Albanija i Crna Gora

Najmlađe stanovništvo u regionu imaju Alabanija sa prosječnom starošću od 38 godina i Crna Gora sa 39,4 godina.

Prema podacima Eurostata, u regionu su najstariji građani Grčke i Hrvatske, sa 46,1, odnosno 45,4 godina u prosjeku. U Bugarskoj je prosječna starost 45,1, u Srbiji 44,1 godinu, a u Sjevernoj Makedoniji 41,1 godinu.

Prosječna starost stanovništva EU je prošle godine bila 44,4 godine, što je povećanje od 2,5 godine u poređenju sa 2012, naveo je Eurostat.

Kipar ima najmlađu populaciju u EU sa prosjekom od 38 godina, a najstariju Portugal (46,8) i Italija (48).

U periodu od 2012. do 2022. godine srednja starost stanovništva porasla je u svim državama članicama EU, osim u Švedskoj, gdje je smanjena sa 40,8 na 40,7 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније