Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

16. 03. 2023. 11:35 >> 11:36
1

VIŠI SUD PREINAČIO PRESUDU

Kuču tri mjeseca zatvora zbog zlostavljanja Milanke Baković

Viši sud u Podgorici preinačio je presudu Osnovnog suda u Podgorici na način što je Emira Kuča osudio na kaznu zatvora od tri mjeseca zbog krivičnog djela zlostavljanje učinjenog na štetu njegove nadređene Milanke Baković, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici Emir Kuč je istog krivičnog djela bio osuđen na kaznu zatvora od četiri mjeseca.

Kako navode Kuču će u kaznu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 26.09.2022. godine.
Viši sud u Podgorici preinačio presudu Osnovnog suda u Podgorici na način što je Kuča osudio na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca.

“Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici Emir Kuč je osuđen zbog krivičnog djela zlostavljanje na kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca. Navedeno krivično djelo je izvršio na štetu Milanke Baković, njegove pretpostavljene, kada ju je verbalno vrijeđao i zadao udarac otvorenim dlanom u predjelu desne strane glave i više udaraca nogama u predjelu tijela, vrijeđajući tako njeno ljudsko dostojanstvo, usljed čega su kod oštećene nastupile lake tjelesne povrede i psihička reakcija na težak stres”, saopštio je Osnovni sud.

Protiv navedene presude branilac okrivljenog je izjavio žalbu, koju je Viši sud uvažio i prvostepena presuda je preinačena u dijelu odluke o kazni.

“Viši sud u Podgorici je našao da je činjenično stanje pravilno i potpuno utvrđeno, na koje je pravilno primijenjeno materijalno pravo, konstatujući da su se u radnjama okrivljenog stekla sva subjektivna i objektivna obilježja bića krivičnog djela”, navodi se u saopštenju.

Prilikom odmjeravanja kazne, drugostepeni sud je cijenio da na strani okrivljenog stoje brojne olakšavajuće okolnosti, zbog čega je preinačio prvostepenu presudu u dijelu odluke o kazni i okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca.

“Viši sud u Podgorici je cijenio da je ova kazna srazmjerna težini učinjenog krivičnog djela, okolnostima pod kojima je isto izvršeno i krivici okrivljenog, te da predstavlja onu mjeru kojom će se u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja”, saopštio je Osnovni sud.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније