Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

21. 03. 2023. 12:17 >> 12:35

MINISTARSTVO PROSVJETE NAJAVILO

Od septembra bolji uslovi u studentskom domu u Nikšiću

Ministarstvo prosvjete očekuje da će najkasnije do početka septembra ove godine u studentskom domu u Nikšiću biti prošireni postojeći kapaciteti menze i poboljšani uslovi u samom objektu.

Podsjećaju da je kroz Kapitalni budžet za 2023. godinu, planirana izgradnja objekta novog studentskog doma u Nikšiću, odnosno izrada projektne dokumentacije.

Objekat će se graditi neposredno uz postojeći, a Ministarstvo je, kako kaže, već preduzelo pripremne aktivnosti za stvaranje uslova za raspisivanje konkursa za izradu Idejnog arhitektonskog rješenja, koji sprovodi Glavni državni arhitekt.

U vezi s tim očekujemo, ukoliko sve bude, kako je planirano, da do kraja ove godine možemo dobiti Idejno arhitektonsko rješenje, nakon čega će se pristupiti izradi Glavnog projekta i izboru izvođača radova.

“Imajući u vidu da se novi objekat ne može izgraditi u kratkom vremenskom periodu, i da postojeći objekat ne zadovoljava potrebe studentske populacije u Nikšiću, odnosno kapacitet i uslovi u postojećoj menzi nijesu zadovoljavajući, Ministarstvo je procijenilo da je neophodno proširiti postojeće kapacitete menze i poboljšati uslove u samom objektu”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

U tom smislu, kako navode, pristupilo se izradi projektne dokumentacije, kako bi se proširili kapaciteti trpezarijskog bloka, poboljšali uslovi u samoj kuhinji kroz adaptaciju i nabavku opreme, kao i adaptaciju svih toaleta, kako za zaposlene tako i za studente.

“Odmah nakon izrade projektne dokumentacije, pristupiće se raspisivanju tendera za izbor izvođača radova i nabavku opreme. Ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom, svi radovi će biti završeni i oprema nabavljena najkasnije do početka septembra ove godine”, poručuju iz Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније