Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.М.

21. 03. 2023. 17:03 >> 17:03

OŠ "BOŠKO RADULOVIĆ"

Počelo renoviranje škole u Komanima

Adaptacija i renoviranje jedne od najstarijih škola u Crnoj Gori, OŠ "Boško Radulović" u Komanima konačno je počela, saopšteno je iz Uprave škole. 

Kako objašnjavaju, radovi će, osim unutrašnje adaptacije prostorija za obavljanje nastave, obuhvatiti i uređenje platoa oko škole, izgradnju ljetnje pozornice, ambjetalne ograde, hortikulturu dvorišta.

"Ovo je višegodišnji projekat koji će u narednom periodu obuhvatiti i izgradnju multifunkcionalne sale, koja će osim za potrebe škole, moći da se koristi i za sajmove, tribine, kulturne događaje, okupljanja mještana i druge aktivnosti", navodi se u saopštenju.

U adaptiranom stanju škola će, kako najavljuju, na jesen dočekati obilježavanje 180 godina od početka organizovanog školstva u Komanima, koje je ustanovio veliki crnogorski mudrac, katunski kapetan, sudija i senator, Sula Radov davne 1843. godine.

"Napominjemo da je ovo samo jedan od projekata Uprave za kapitalne projekte kojima će se vratiti aktivan život Komanima, jer se osim već završene adaptacije glavnog puta nastavlja adaptacija i lokalne mreže puteva, te ugradnja javne rasvjete duž glavnog puta, rekonstrukcija elekrto i vodovodne mreže", dio je saopštenja Uprave ove škole.

Dodaju da su zvaničnom početku radova na adaptaciji škole prisustvovali, osim direktora škole, zaposlenih i đaka, i pomoćnica direktora Uprave za kapitalne projekte, Maja Delić sa sardnicima i volonterima koji su dali doprinos ovom projektu. Takođe ovom događuju je prisustvovao i poslanik prof. dr Branko Radulović, koji je, kako navode inicijator svih ovih navedenih projekata za revitalizaciju Komana.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније