Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Бојана Деспотовић, ТВЦГ

30. 03. 2023. 07:24   >>  07:24

AVIO KOMPANIJA

Četiri direktora za dvije godine nije dobra poruka ni putnicima ni partnerima

Uprava za inspekcijske poslove kaznila je ToMontenegro hiljadu eura, jer nijesu uklonjene nepravilnosti u vezi s nezakonitim zapošljavanjem v.d. izvršnog direktora Saše Radovića, koji nije vratio otpremninu bivšoj kompaniji Budvanskoj rivijeri. Avio-kompanija ima rok od osam dana da plati kaznu ili izjavi žalbu. U međuvremenu, ToMontenegro je raspisao oglas za novog direktora.

Tri direktora i četvrti u najavi - to je saldo upravljanja državnom avio-kompanijom za nešto više od dvije godine. Na poziciji izvršnog direktora ToMontenegra promijenili su se Predrag Todorović, Dragana Frantov-Nikolić i Saša Radović.

Upravo je Radovićevo odbijanje da vrati otpremninu bivšem poslodavcu dovelo do nedavnog raspisivanja novog oglasa za prvog čovjeka ToMontenegra.

"Promjena četiri direktora u tako kratko vrijeme, relativno kratko vrijeme, je veoma neuobičajena. Avio-kompanije mogu da funkcionišu i bez direktora, odnosno profesionalaci na nižim nivoima mogu da upravljaju avio-kompanijom, ali ovdje je bitnija poruka koja se šalje takvom nestabilnošću, a to je da su te frekventne promjene štetne za povjerenje kako putnika, tako i poslovnih partnera", kaže Petar Vojinović.

Da ga česte promjene menadžmenta državnog avio-prevoznika iznenađuju kaže i Zoran Đurišić, dugogodišnji direktor Montenegro Airlinesa.

"U ovom slučaju ja sam potpuno lud ili zbunjen, ne znam šta se dešava. Deset direktora je došlo poslije mene za 10 godina i što je epilog, sa osam aviona došli smo na jedan i po, sa 19 miliona duga na 250 miliona i sa 15 avio-destinacija na tri", kaže Đurišić.

U kompaniji nijesu željeli da komentarišu moguću promjenu četiri direktora za dvije godine. Prema statutu ToMontenegra, izvršnog direktora bira Vlada, koja se nije oglašavala povodom slučaja Radovića.

Oglas za novog direktora otvoren je do 5. aprila, a Đurišić nema dilemu koje kriterijume treba da ispuni prvi čovjek državne avio-kompanije.

"To je persona koja mora da ima visoko obrazovanje, pet do sedam godina iskustva u top menadžmentu, čovjek koji mora da poznaje operativne službe avio-kompanije, koji mora da ima viziju kako će da izgleda flota, mora da zna kako se vodi kadrovska politika. Drugo, vrlo važno je to da taj čovjek mora napraviti zid od politike", objašnjava Đurišić.

A kome će biti izazov da se uhvati u koštac sa mnogobrojnim problemima sa kojima se ova kompanija suočava znaćemo do kraja naredne sedmice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније