Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 03. 2013. 11:29 >> 23:18

SPISAK

Tražili mišljenje od Agencije

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) zatražilo je od Agencije za zaštitu ličnih podataka mišljenje da li Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) mogu dostaviti spiskove osoba koje nijesu upisane u Registar državljana Crne Gore.

To se navodi u odgovoru ministra Raška Konjevića poslaniku SNP-a Neven Gošović, u koji je agencija MINA imala uvid.

“Tražili ste podatke o licima koja nijesu upisana u registru državljana Crne Gore i licima koja su u njemu upisana, a za koja smo od 31. decembra prošle godine dostavili podatke lokalnim upravama. S tim u vezi, obavještavamo da smo se obratili Ageniciji za zaštitu ličnih podataka radi davanja mišljenja, nakon čega ćemo dostaviti odgovor”, naveo je Konjević.

 

 

SNP je u četvrtak zatražila od MUP-a da im bez odlaganja dostvi kopije dopisa područnih jedinica tog resora, sa spiskovima osoba koja nijesu upisana u Registar državljana Crne Gore.

Gošović je naveo da je ta stranka tražila i akte koje je Ministarstvo, od 31. decembra prošle godine, dostavilo opštinskim organima lokalne uprave, organu uprave Glavnog grada i Prijestonice, nadležnim za vođenje biračkog spiska. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније