Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ rtcg.me ]

28. 04. 2023. 22:15 >> 22:53
2

PRAVA CG

Milačić predao zakon o zabrani upotrebe telefona i uređaja u školama

Predsjednik i poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić predao je u skupštinsku proceduru Predlog zakona o zabrani upotrebe mobilnih telefona i drugih elektronskih uređaja u osnovnim i srednjim školama.

Prema saopštenju Prave Crne Gore, ovim predlogom zakona predviđa se zabrana upotrebe mobilnih telefona i drugih elektronskih uređaja u učionicama i tokom aktivnosti u vezi sa nastavom u osnovnim i srednjim školama.

"Zakonom je predviđeno da se mobilni telefoni odlažu na za to predviđenim mjestima, koja se nalaze u okviru prostorija predviđenih za nastavu kao i da je uprava osnovne i srednje škole u obavezi da obezbijedi mjesta predviđena za privremeno odlaganje mobilnih telefona učenika tokom nastave", ističe se u saopštenju Prave Crne Gore.

Takođe se tvrdi da se primjena ovog zakona ne odnosi na upotrebu mobilnih telefona i drugih uređaja kada se koriste u svrhu izvođenja nastave, u situacijama hitnosti, o čemu roditelj obavještava upravu škole. Pritom se ne odnosi na osobe sa invaliditetom i na učenike kojima su telefon ili uređaji potrebni radi kontrole zdravstvenog stanja.

"Kao mjere za nepoštovanje ovog zakona propisuju se privremeno oduzimanje mobilnog telefona ili drugog elektronskog uređaja od rukovodstva, nastavnog, obrazovnog ili nadzornog osoblja škole", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније